Read more »

                             

            КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ БАДЕМОВОТО МАСЛО?  


Бързам да започна с това на какво е богат бадемът?

Бадемът е богат на витамини А,Б1,Б2,Б6 и Е,мастни киселини,протеини,цинк и магнезий,а бадемовото масло се приготвя чрез студено пресоване на сладки бадеми,и да видим неговите благотворни ефекти и за какво може да се използва?





1.Заздравява кожата.

Богат е на витамин А,който е необходим за нормализацията на обменните процеси,и затова е много използван в всички продукти за грижа за кожата.

Бадемовото масло подпомага за поддържането на влага в кожата,подобрява цвета на кожата,подхранва кожата и я прави по-мека,бързо възстановява напуканите места и казват че се справя с някои обриви.Тук ще спомена,че не съм много сигурна дали може да се използва при мазна кожа,защото може да запуши порите както като кокосовото масло.Ако някой има опит с бадемовото масло и няма проблем с запушване на порите може да сподели своя опит долу в коментарите.

2.Премахва мимическите бръчици.

Хубаво е да се правят масажни движения в тези области на кожата,и те подобряват кръвообращението и така кожата се овлажнява и подхранва.

3.Повишава еластичността на кожата.

В интернет има много домашни рецепти с това как може да се използва бадемовото масло и с какво да го смесим за да получим нещо като маска и да нанасяме на лицето за да получим еластичност,подхранване.

4.Много е подходящ за сухи и напукани стъпала и лакти.

В зимните месеци от годината нашата кожа става много груба и напукана благодарение на ниските температури,и затова идва на помощ бадемовото масло което ще овлажни и омекоти кожата.

5.Премахва грим.

Както знаете маслата много добре успяват да премахнат грима,и все повече марки на пазара предлагат маслени продукти за премахване на грим и след това задължително да се използва друг почистващ продукт който да до почисти кожата.

6.Овлажнява устните.

Можете да си направите собствен балсам за устни от бадемово масло и малко мед,и можете да съхранявате сместа на сухо и хладно място.

7.Дойде и моята любима седма част,а именно ползите от бадемовото масло върху косата.

Бадемовото масло помага на косата да изглежда блестяща,здрава и копринено мека.То съдържа магнезий,а дефицита му може да доведе до косопад.Аз нансям бадемовото масло след баня по крайчетата на косата,и така тя става много мека и хидратирана и не нацъфтява.

Моето бадемово масло е на марката Икаров и е 100% натурално.

           Действие

  •  задържа влагата в кожата и омекотява
  • подхранва корените на косата,стимулира растежа,засилва блясъка и гъвкавостта на косъма
         Приложение
  • за лице,тяло,коса и нокти
  • за всеки тип кожа
  • за цялото семейство
  • може да се използва самостоятелно,за добавяне в козметични маски и продукти или като база за разтваряне на етерични масла.


Можете да ми напишете в коментарите дали използвате бадемово масло,или някакво друго масло? И дали си правите някакви домашни маски,или по-скоро предпочитате да си закупите маска от магазина за определен ефект?

                
                     
   Ще се радвам и да ме последвате в другите ми социални мрежи за повече вдъхновение!

mail:   megitka2@gmail.com



          Ето тук можете да изгледате последното ми видео👇






                                                                                                                                  ЦЕЛУВКИ.